foto: Jannie C. de Groot

Warmbloedige Russische en Oekraïense liederen,

stevige Bulgaarse en Kroatische,

lieflijke Poolse en Tsjechische,

vrolijke Macedonische;

dat is het repertoire van het Leidse Oost-Europakoor MILA, dat bestaat uit 15 enthousiaste zangeressen. Er is op dit moment plaats voor nieuwe zangeressen in alle stemgroepen! Maar vooral bij de sopranen en alten. Zie verder onderaan. Eerst wat meer informatie over ons koor:

Het plezier in zingen en de liefde voor Oost-Europese muziek zijn voelbaar als Mila optreedt…!

Ieder lied wordt gezongen met de klankkleur die past bij het land waar het lied vandaan komt. Tijdens de repetities wordt veel aandacht besteed aan een goede uitspraak van de verschillende talen en stemtechniek. Er wordt gewerkt met diverse wereldmuziekstemtechnieken (Bulgaars, Russisch) en E.V.T.S. (Estill Voice Training System).

Dirigente Helga Kruse nam (en neemt) muziek mee van haar reizen naar Macedonië, Oekraïne, Bulgarije en Polen, noteert liederen van  diverse opnames en arrangeert.

Bij concerten wordt altijd verteld waar het lied over gaat en vaak wordt er nog wat meer over de achtergrond verteld.

MILA deed o.a. mee aan het Gouden-Petfestival, trad op bij het Juttersfestival in Wijk aan Zee, bij de Russische kerk in Den Haag, bij het Leidse-Houtfestival, samen met het zigeunerorkest Csárdás in de Poolse stad Torun en voor Radio West. Op 11 november 2001 vierde Mila haar tweede lustrum met een workshop zang, een workshop dans en een wervelend optreden met zang, dans en orkest. In augustus 2002 gaf Mila vijf concerten in dorpen in Zuid-West Polen. In augustus 2006 trad het koor op bij het festival van Zywiec in de Poolse Beskiden en ontmoette daar de vier muzikanten van Zwyrtni. Twee jaar later, in mei 2008, vierde Mila haar derde lustrum en trad op samen met deze Poolse groep. In 2016 vierde Mila haar 25-jarig bestaan, samen met Balkankoor Turmac uit Groningen, de zang-en dansgroep Cracovia uit Eindhoven en 2 muzikanten van Trio C Kwadraat. Hier kun je wat opnames beluisteren en bekijken van dit jubileumconcert: https://youtu.be/IZPF06hcD_w. In datzelfde jaar maakten we een prachtige reis naar Bosnië.

Mila repeteert m.i.v. 1 september 2021 in Sijthoff, Doezastraat 1b in Leiden. Heb je interesse om bij ons te komen zingen, neem dan eerst even contact op. Op dit moment is er plaats voor nieuwe koorleden.  SWat vragen wij van jou? Enthousiasme voor Oost-Europees repertoire, de bereidheid om in verschillende talen te zingen en met verschillende stemtechnieken. Je hoeft geen noten te kunnen lezen, maar wel een eigen partij vasthouden. Wat bieden we: prachtige liederen, inspirerende repetities, concerten en af en toe een reis… Heb je interesse? Neem dan contact met me op via helga@zangbedrijf.nl.

Ons koor is aangesloten bij de Contactgroep Leidse Koren; www.leidse koren.nl

Mila treedt op voor luisterpubliek. Neem voor boekingen contact op met Zangbedrijf Wereldmuziek.