Het fijne van een troubadourharp vind ik de mooie lichte klank. Je kunt er allerlei soorten muziek op spelen en hem makkelijk meenemen.
2 kleine harpen
Op de foto zie je mijn twee harpen; liggend: de Gothische harp, daar speel ik vooral Sefardische muziek op (Joodse muziek uit Spanje en Portugal) en staand: de Christina (Triplett), een harp die ook voor therapeutische doeleinden gebruikt wordt. Ik speel er wereldmuziek op en zing erbij. Er zijn op dit moment veel goede kleine harpen te koop en te huur. Uiteraard geef ik je daarover informatie en adressen, als je overweegt om les te nemen.
Bijenmarkt 2014,5
Je kunt op een troubadourharp instrumentale stukken spelen, samenspelen met andere instrumenten en improviseren. Zelf zing ik graag bij de harp. Wil je dat ook, kijk dan even bij “Zangles”, want dan maken we er een combinatieles harp en zang van.

 

Wat in elk geval aan bod komt tijdens de lessen, zijn: een goede lichaamshouding, handhouding en vingerzetting en het stemmen van de harp. En verder: improvisatie, noten lezen, uit het hoofd spelen, accoorden. Ik kan je ook leren de juiste/mooiste accoorden te vinden. Je kunt leren arrangeren; intro’s en tussenspelen verzinnen. De lessen worden afgestemd op wat jij graag wilt leren.

 

De start!

Als je overweegt om harp te gaan spelen, kun je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Ik hoor dan graag wat jouw wensen zijn, geef je advies over aanschaf/huur van een goede harp. En natuurlijk mag je even op mijn harpen spelen.

Voor kinderen: Ik hanteer geen vastgelegde startleeftijd, het gaat mij erom dat het kind er plezier in heeft. Het repertoire zal –uiteraard- voor een groot deel uit kinderliedjes bestaan, maar ook uit b.v. improvisatie. We kunnen afspreken dat er thuis geoefend wordt, maar “gewoon alleen van de les genieten”… vind ik ook prima.

Voor volwassenen: De les wordt afgestemd op jouw wensen. En –net als bij de kinderlessen- kun je ervoor kiezen om thuis te studeren, of de les als een ontspannende activiteit op zich te zien.

Voor Gothic- en Balfolkliefhebbers: Houd je van groepen als Faun en Omnia, dan is harpspelen vast iets voor jou! Ik kan je lievelingsnummers voor je noteren, of je leren ze op het gehoor na te spelen.

Bandcoaching behoort ook tot de mogelijkheden.

Tarieven:

Een individuele les van 45 minuten kost €39,- (dat is incl. 21% BTW).  Een les van een uur kost €51,- (incl. 21% BTW).  Als je regelmatig les neemt, is drie kwartier genoeg. Heb je wat minder tijd voor lessen, dan kun je voor een uur kiezen. Studenten jonger dan 21 jaar betalen €29,- (geen BTW verschuldigd), studenten vanaf 21 jaar €35,- (incl. 21% BTW) voor een les van drie kwartier, kinderen in de basisschoolleeftijd betalen €18,- (geen BTW verschuldigd) voor een les van een half uur. Voor kinderen is het aan te bevelen om wekelijks les te nemen. De meeste volwassenen nemen eens in de twee weken les.

Groepslessen zijn ook mogelijk; je kunt zelf iemand meenemen waar je les mee wilt krijgen, of mij vragen “iemand voor erbij” te zoeken.

De lesdagen zijn donderdag en vrijdag, eventueel ook op woensdag. De lessen kunnen per keer worden afgesproken, het is dus niet “verplicht” om iedere week les te nemen… Je bent van harte uitgenodigd om een proefles te volgen.

Twee keer per jaar is er een gezellige samenspelmiddag voor alle leerlingen van alle niveau’s.